پروتز پا
پروتز پا اغلب در مواردی که فرد دچار آمپوتاسیون (قطع عضو) از قسمت زیر زانو شده مورد استفاده قرار میگیرد. معمولاً تا زمانی که فرد پس از قطع عضو به بهبودی کامل نرسیده و زخمهای ناشی از قطع عضو آسیبدیدگی بطور کامل بهبود پیدا نکرده است، پروتز ثابت برای بیمار طراحی و تهیه نمیشود.
برای استفاده از پروتز مصنوعی اندام، باید اندام باقیمانده بطور کامل بهبود یافته و هیچگونه تراوشی از اندام قبل از قالبگیری خارج نشود، زیرا عدم رعایت این موارد میتواند باعث تهیه پروتز غیراستاندارد با توجه به شرایط فرد شود.
داشتن قدرت کافی و تحرک در مفصلهای هر دو پا برای راه رفتن صحیح به کمک پروتز بسیار نکته ضروری و دارای اهمیتی است. امروزه پروتزهای مصنوعی اندام از جمله پروتز دست ، پا و … با استفاده از پیشرفته ترین متدها طراحی و به راحتی ساخته میشوند.
پروتزهای مبتنی بر نیروی حرکتی، پاهای جاذب شوک و پاهایی با تنظیمات خودکار از جمله پروتزهای مصنوعی برای اندام تحتانی هستند که توسط پروتزیستها طراحی و ساخته میشوند.
زمان و نحوه کنار آمدن با پروتز پا به عوامل زیادی نظیر سن، وزن، نوع بیماری فرد، طول باقیمانده اندام و … بستگی دارد و هرچه فرد انگیزه بیشتری برای استفاده بهینه از اندام مصنوعی داشته باشد این نتیجه سریعتر بدست میآید و بهبودی تسریع بیشتری خواهد داشت.
برای ساخت پروتزهای مصنوعی متخصص ارتوپدی فنی کلینیک تندیس برخی موارد را بطور دقیق مورد بررسی قرار میدهد که مهمترین آنها عبارتند از :
- سن بیمار
- میزان فعالیت وی
- وضعیت سلامتی بیمار
- نحوه راه رفتن بیمار
- و …
جنس پروتز پا
ممکن است جنس پروتزهای مصنوعی از پلاستیک ، فلز و یا تلفیقی از این مواد باشد. برای ساخت و تهیه پروتز های مصنوعی اندام لازم است به کلینیک ارتوپدی فنی تندیس مراجعه شود.
قیمت و هزینه طراحی و ساخت پروتزهای مصنوعی نیز با توجه به جنس و نوع پروتز میتواند متفاوت باشد. متخصصان ما در کلینیک ارتوپدی فنی تندیس تمام مراحل ارزیابی، اسکن، قالبگیری و ساخت انواع پروتز پا را با استفاده از پیشرفتهترین متدها و بروزترین تجهیزات ارتوپدی فنی انجام میدهند.
پروتز پنجه پا
پروتز پنجه داخلی براي فردی كه در پای چپ قسمت پنجه پا را ندارد كه با اين پروتز زيبايی كه قسمت پنجه پا را تشكيل میدهد. امكان وزن گيری درست روی پاها و تعادل هنگام راه رفتن را مانند يك پای طبيعی داشته باشد.